EN LIVSSTIL: varför säsonga?

Så varför gör vi det här egentligen? Den frågan ställs ofta, varför? Jo det kan en undra och jag vet inte om det bara finns ett svar på den frågan. Att det är för pengarna tror en del och till viss del har de rätt. Såklart skulle vi inte dra iväg helt utan en inkomst. Men pengarnas roll i det hela är på den nivån att den täcker våra levnadsvillkor. Mat och boende, det som gör att vi kan med trygghet vara här utan att bekymra  oss och njuta av det som är den största anledningen. Äventyret, upplevelserna och de nya erfarenheterna. Alla pengar i världen kan inte ersätta hur det är att flytta utomlands. Lära känna nya människor, få vänner för livet runt om i världen och den enorma personlighets-boosten.

Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill göra eller “bli när jag blir stor”. Har då och då känt mig lite vilsen på grund av det här. Kännslan att jag måste ta tag i mitt liv, göra något “vettigt” av det. Börja studera eller skaffa mig ett fast arbete. Men för varje dag som går här känner jag mig mer och mer trygg i mig själv och med mitt val att åka hit igen. Det här är vad jag vill och vad jag ska göra. Det är aldrig för sent för att studera om jag nu kommer på att det är det jag vill. Ett vanligt 8-16 arbete har alltid avskräck mig men alltid varit det jag trodde en måste hamna i tids nog. Det en måste sträva efter. Jag har insett att det behövs inte. Jag kan verkligen leva mitt liv precis hur jag vill och jag kan göra precis vad jag vill. Som alla alltid har sagt men som jag aldrig riktigt tagit till mig.

Just nu är jag i Schweiz, bor med min bästa kompis och två fantastiska killar. Jobbar med underbara människor och en liten människa som gör att jobbet inte känns som ett jobb. Jag åker snowboard så fort jag får en ledig tid vilket är det jag älskar mest av allt. Varför skulle jag sluta med det här?

Det är en livsstil, min livsstil. Äntligen har jag hittat hem och i det här ska jag stanna. Med den här känslan som bas och trygghet kan jag erövra värden.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s